50 مطلب آخر
بیماران خاص : ضرورت بهسازی و تنوع در محیط درمانی بیماران خاص

افرادی که از بیماری‌های صعب‌العلاج رنج می‌برند بخش زیادی از عمر خود را در مراکز درمانی، کلینیک‌ها و داروخانه‌ها سپری می‌کنند، بنابراین برای اینکه از نظر روحی دچار لطمه نشوند باید برای بهبود فضای محیط کار، ایجاد فضای سبز و دلنشین در مراکز مختلف اهتمام شود

تحلیل ما

متن کامل

 

دردهایی که روی رنج بیماری تلبنار می‌شوند
 
 

بیماران خاص هم‌اکنون در بعضی از حوزه‌ها اعم از دسترسی به امکانات درمانی و دارویی، فضای لازم برای اسکان و ... با مشکلات جدی مواجه هستند و دست نیازشان برای رفع این مشکلات به سوی یک عزم همگانی است.

 

عده‌ای از هموطنان ما به دلیل اینکه از یک نوع بیماری صعب‌العلاج در عذاب هستند با عنوان بیماران خاص شناخته می‌شوند که دولتمردان برای تامین امکانات رفاهی و درمانی آنها تلاش می‌کنند ولی می‌‌طلبد در این زمینه بیشتر فعالیت شود.

 

خانم ک - محمودیان به خبرنگار فارس  می‌گوید:  در حالی که از نظر جسمی و روحی در فشار هستم منبع درآمد کافی برای گذراندن زندگی نیز ندارم و به طور مداوم برای یافتن کار مناسب در تلاش هستم.

 

وی ادامه می‌دهد: این انتظار از مسئولان وجود دارد در زمینه اشتغالزایی برای قشرهای مختلف به ویژه بیماران خاص اهتمام کنند.

 

این خانم که از بیماری هموفیلی رنج می‌برد، ادامه می‌دهد: بخش زیادی از ماه‌ها و روزهای زندگی‌ام را در بیمارستان‌ها به سر می‌برم از این‌رو چنانچه یک فضای دلنشین و متفاوت از بیمارستان‌های معمولی در مراکز درمانی وجود داشته باشد شرایط به مراتب قابل تحمل‌تر می‌شود.

 

ضرورت بهسازی محیط درمانی بیماران خاص

 

رئیس انجمن حمایت از بیماران کلیوی آذربایجان‌غربی به خبرنگار فارس می‌گوید: بیماران خاص برای تامین داروهای مورد نیاز خود باید از حمایت مسئولان بیشتر برخوردار شوند به طوری که اگر فرانشیز دارو اخذ نشود بیماران راحت‌تر و بهتر می‌توانند نسبت به مداوای خود اهتمام کنند.

 

حسن اشتری معافیت بیماران خاص از پرداخت فرانشیز را خواستار می‌شود و می‌گوید: بیماری‌هایی که با عنوان خاص شناخته می‌شوند در طول یک یا دو ماه قابل درمان نیست و افرادی داریم که بیش از 20 سال است با مشکلات جسمی خود دست و پنجه نرم می‌کنند.

 

وی بیان می‌کند: افرادی که دفترچه بیمه خدمات درمانی ندارند توسط انجمن برای دریافت دفترچه بیمه ایرانیان معرفی می‌شوند تا دفترچه ویژه بیماران خاص را دریافت کنند بنابراین هزینه‌ای بابت دیالیز پرداخت نمی‌شود ولی بابت دارو ، دولت گاهی 70 درصد هزینه را متقبل می‌شود و گاهی کمتر یا بیشتر از این مبلغ را پرداخت کرده و بقیه بر عهده فرد قرار دارد.

 

رئیس انجمن حمایت از بیماران کلیوی آذربایجان‌غربی با بیان اینکه نباید بیماران به این دلیل که پول ندارند تحقیر شوند، اضافه می‌کند: نباید شرایط به این شکل باشد شخص به دلیل عوارض ناشی از بیماری در مراکز درمانی بستری شود سپس به دلیل اینکه پولی ندارد دیر ترخیص شده و افراد دیگر هم در جریان مشکلات این شخص قرار بگیرند.

 

وی با بیان اینکه در بیشتر مواقع مشکلات موجود را از طریق صحبت با رئیس‌ بیمارستان‌ها و واحدهای مددکاری رفع می‌کنیم، تاکید می‌کند: باید شرایط خدمت‌رسانی به این قشر آسیب‌پذیر بیش از گذشته بهبود یابد و در راستای رفع مشکلات آنها گام‌های بلندی برداشته شود.

 

اشتری بر لزوم متنوع کردن محیط درمانی بیماران تاکید می‌کند و می‌افزاید: افرادی که از بیماری‌های صعب‌العلاج رنج می‌برند بخش زیادی از عمر خود را در مراکز درمانی، کلینیک‌ها و داروخانه‌ها سپری می‌کنند، بنابراین برای اینکه از نظر روحی دچار لطمه نشوند باید برای بهبود فضای محیط کار، ایجاد فضای سبز و دلنشین در مراکز مختلف اهتمام شود.

 

رئیس انجمن حمایت از بیماران کلیوی آذربایجان‌غربی با اشاره به اینکه در سال گذشته 88 بیمار کلیوی عمل پیوند انجام داده‌اند، اظهار می‌کند: در سال جاری نیز تعداد قابل توجهی بیمار کلیوی پیوند شده‌اند که اغلب آنها بومی هستند ولی از استان‌های مجاور نیز بیمار داشته‌ایم.

 

وی به وجود بیش از 900 بیمار پیوندی در این استان اشاره و خاطرنشان می‌کند: این بیماران از بستگان یا افراد غریبه با حمایت انجمن، کلیه دریافت کرده‌اند که بیش از 350 نفر آنها در ارومیه هستند.

 

با اجرای طرح پزشک خانواده بیماران از امنیت مسیر درمان برخوردار می‌شوند

 

نماینده مردم ارومیه در مجلس به خبرنگار فارس می‌گوید: برای رفع مشکلات درمانی بیماران خاص باید بیشتر تلاش شود به طوری که برای حوزه سلامت در کشورمان بودجه خاصی تخصیص یافته است که باید از این منابع مالی، اعتبار لازم برای تامین امکانات بیماران خاص اختصاص داده شود.

 

عابد فتاحی با بیان اینکه برای تخصیص عادلانه بودجه سلامت باید تلاش شود، اضافه می‌کند: باید برای توزیع عادلانه امکانات و فضاهای درمانی بین اقشار مختلف مردم تلاش شود و همچنین انتظار می‌رود در این میان به افراد مبتلا به بیماری‌های خاص جایگاه ویژه‌ای داده شود.

 

وی با بیان اینکه برای برخورداری این بیماران از امنیت مسیر درمان باید تلاش شود، اضافه کرد: ضمن اینکه برای بهره‌مندی بیماران از امکانات درمانی تلاش می‌شود باید از تحمیل هزینه‌های زائد به آنها، خانواده‌هایشان و دولت جلوگیری کرد تا در فرآیند درمانی مناسبی قرار بگیرند.

 

فتاحی به اجرای طرح پزشک خانواده اشاره می‌کند و می‌افزاید: چنانچه این طرح به طور کامل اجرا شود بیمار ابتدا به پزشک عمومی مراجعه می‌کند سپس طبق تشخیص و صلاحدید این پزشک به یک متخصص در همان رشته معرفی می‌شود که در این صورت فرد برای کنترل بیماری خود در مسیر دقیق و علمی قرار می‌گیرد.

 

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی به لزوم اجرای طرح‌های مختلف در زمینه بهداشت و سلامت تاکید می‌کند و می‌افزاید: برای اینکه در راستای ارتقای سطح سلامت اقشار مختلف جامعه گام‌های بلندی برداشته شود و مشکلات بیماران به ویژه‌ بیماران خاص رفع شود باید به اجرای طرح‌های مختلف اعم از ملی و غیر از آن اهتمام کرد.

-----------------------------------------

پایان

منبع : فارس تاریخ : ۱۳۹۱/۸/۱ تعداد بازدیدکنندگان : 9364

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 1793
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 3863
بازدید امسال : 799346
بازدید کل : 37166419

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش